söndag 30 januari 2011

Skön dag i soliga Oslo, Avslutas med 750 Kr i böter...

Idag fick jag en guidad tur av Johanna i Oslo. Va skönt och avslappnande.. Vi gick till Operan, Aker Brygge och Bygdöy. Sedan när vi skulle ta t-banan hemåt hade de kontroll på t-banan. Men för mig var det ju lugnt, jag har ju köpt ett månadskort för 570 Kr. Men när hon blippade mitt kort sade hon snällt: "Du har ikke nåen gyldig bilett, du må stige av tåge"... Va fan tänkte jag. Ja men då hade jag såklart glömt att aktivera kortet första gången jag åkte med det efter att ha fyllt på det den 12:e Jan... Så det var bara att betala 750 Kr då, eller typ 900 kr om jag ville betala senare. KUL!

Bygdöy

 Vi tog en fika också på Kaffebränneriet. Det var mumsigt. :)

Kaffe och tekaka på Kaffebränneriet på Aker Brygge
Imorgon är det dags att boka resan! :-) Tror att jag kommer ta 1 ½ månad i Asien, sen Fiji, sen Kalifornien :)

Hade!

Uppsagd Från jobbet på BIT Byporten i Oslo och utlåst från lägenheten

Oj oj oj.. Vilken dag!

Idag sade jag upp mig själv från jobbet på BIT. Kommer att jobba t.o.m 25:e feb. Sen åker jag hem till Kristinehamn i några dagar för att ta farväl till min älskling och familjen på Några månader. Sen sticker jag i mitten på första veckan i mars till endera Afrika (!) eller Bangkok (!) :D

När jag slutat jobbet och skulle ner i omklädningsrummet för att byta om, insåg jag till min förtvivlan att jag låst in mina skåpnycklar i skåpet... Tillsammans med mina kläder, jacka, skor, väska och HEMNYCKLAR!!
Min hyresvärd tar ut en avgift på 1500 Nkr om man behöver komma in i sin lägenhet utan nycklar efter kontorstid, och klockan var ju 22.30 typ.. Men såklart så har jag ju ett par reservnycklar, som jag lämnat till Johanna. Så det fick helt enkelt bli att åka upp till henne och hämta dom :)

Men jag kom bara 2 stationer med t-banan, där jag sen skulle ta bussen om 5 min. -10 grader i t-shirt gick jag in på Narvesen (motsvarande Pressbyrån i Sverige) och värmde mig och kunde inte undgå att förklara varför jag bara hade t-shirt på mig. Och den snälla tjejen i kassan sprang och hämtade 2 st. tjocka långärmade tröjor som jag fick låna ikväll och komma tillbaka med imorn! :) Tack så hemskt mycket!! :)

Jahopp, så skulle jag ta bussen då som gick 22.27, så jag går dit 22.25, men VA?! Då Åker bussen precis!!... Så jag missar den ändå. Så jag får vänta på nästa T-bana som går upp till Johanna. alltså ca 20 min.. Narvesen, here I come again... och tillslut kom t-banan och allt löste sig.. som vanligt tillslut :)

Slutsats:
Köp inte hänglås med nycklar som går att tappa bort, köp med kombination istället :-)



Imorgon har jag ledig dag. Skall till och börja med åka ner och hämta ut mina grejer ur mitt skåp på jobbet, sen kanske gå en liten tur i byen. Och förhoppningsvis komma underfund med vilken tur jag skall ta runt Jorden... :)

Godnatt!

fredag 28 januari 2011

Får bli Armhävningar o situps inför resan tror jag :S

Tillbud på Evo Fitness! Kun 295 kr!!
Eeeellleeeeer?? :D
Ett månadskort kostar 295 kr, men sen så är det ju 28:e idag, så då kostar det 38,06 kr/dag också fram till månadsskiftet.. Ajust det! Sen kostar det 100 kr för medlemsskapet också.. :S
Summa Sumarum; 547,24 kr. = Inget gym...
Måste spara lite på utgifterna nu om det skall bli en rolig resa :)

torsdag 27 januari 2011

Resan närmar sig, dags å bli fit, och bestämma sig för vart jag ska?! :)

Så.. Dags o bli fit igen nu efter en långtid av förkylning. Skulle börjat idag, då jag hittat ett gym som verkar överkomligt i pris och riktigt bra standard. Men till min stora besvikelse, när jag kom fram, så hade de ingen reception, utan man fick ha en kod för att komma in. Denna kod får man när man gör sig medlem på deras hemsida. Så det var bara att ta med kläderna hem igen. Eller man kunde skicka sms och betala för en engångs-träning. Kostade 150 kr... :S Så får bli ett medlemskap istället för 295 kr :)

Sen var jag nere igår på Kilroy Travel på Karl Johan och pratade med en Jorden runt-specialist. Och han kom med ett förslag som jag inte hade ägnat en tanke åt, nämligen att jag skulle ta en månad i södra Afrika. Blev rätt så tagen faktiskt när han visade bilder från den turen han menade. Turen går från k
Kapstaden  längst västkusten och sen in i kontinenten och avslutas söderut till Johannesburg. (Se bild nedan) Trippen innefattar bl a kanotfärd i orange river, gå på turer i Namib Desert, stränder, marknader, shopping quad biking skydiving hästturer och sanddynsboarding i Swakopmund. Noshörningsjakt och kanske ett möte med himba-folket. Och Victora Falls är också en del av resan.
safariresor i Afrika
Rundresa i Södra Afrika. Cape Town - Johannesburg
Himbafolket

 Desktop Wallpaper-s > Nature > Footprints, Namib Desert, Namibia, Africa
Namib Desert
Quad Biking in Swakopmund



Victoria Falls
Men jag vet fortfarande inte vad jag skall göra. Här kommer två alternativ. Rösta gärna och kommentera!
  1.   Afrika 1 mån. Philippinerna 3 v. Fiji 12 dagar. Kalifornien 12 dagar.
  2.   Sydostasien (Thailand, indonesien, Philipp.) ca 1 ½ - 2 mån. Fiji 12 dagar. Kalifornien 12 dagar.
Något speciellt jag bör besöka på dessa ställen? Eller något jag bör skippa? :-)

Kom med förslag!

Hade!

onsdag 26 januari 2011

Resan är ett stort mysterium

Idag var jag och pratade med en kille på Kilroy i byen. Han verkade vara riktigt erfaren och tipsade om att om jag skulle åka på en jordenrunt-resaså skulle jag ta med Afrika. Det har tydligen varit Riktigt häftigt, har de som gjort den sagt. Han visade bilder och förklarade, och jag föll för det.
Sen när jag ikväll räknade lite på det hela och funderade lite grann blir jag osäker på om jag skall ta den tiden i sydostasien istället.. Å andra sidan skulle det vara coolt med Afrika. jaa... shit.. Det är inte lätt. Är så mycket man vill göra i livet.

Trots att det kan tyckas vara ett I-landsproblem att bli tvungen att välja mellan Afrika och sydostasien, är det fortfarande jobbigt :P

Dags att sova nu och upp imorgon kl 05.00 för att jobba.

Godnatt! Hade



Malapascua på Filippinerna är nog i alla fall ett måste.. En liten ö på ca 500 x 1500 meter lång, norr om ön Ceba. Inga fel..

Ledig dag :)

Skönt, en ledig dag från jobbet.. vad ska jag göra..?

Pratade precis med CSN, har fått hem inbetalningsblanketter för studielånet, och tydligen Måste jag betala tillbaka en del av lånet i år... va ju inte precis va man hade räknat med att pengarna skulle gå till i år :S

Nu är det dags å dra in till byen o strosa runt lite i affärer.

Sen blir det till å laga lunch och matlådor för nån dag framöver, nånting med kyckling..

Också lär jag väl kolla in vad jag ska göra på resan i vår!

Hade!

Då Kör Vi!

Jaha, då var det min tur att skaffa Blogg! :P
Tänkte att jag skulle skriva lite här om dagarna som går.
Jobbet i Norge (nu), den potentiellt kommande Jordenrunt-resan, Mat & Desserter och en hel del annat!
Hoppas Du tycker detta verkar intressant och är sugen på att veta mer.
Hade gott!