måndag 28 februari 2011

65 tim kvar till avresa!!

Nu är det knappt 3 dygn kvar tills jag åker till Bangkok. Är i fullt sjå med packning och inhandling av lite nödvändiga saker. Såklart drar jag ut på tiden och pillar på min nya kamera istället.. Patric har också köpt en ny kamera, så vi var ute lite grann i förmiddags en kortis och fotade :P Längtar sååå tills kameran fylls av bilder från vattnet, stränderna, bergen, regnskogen och aporna.. :) (Och Blackjack-borden i Vegas ;) )

Men här i Sverige finns inga andra apor än vi på Eddavägen ;)

Patric testar sin nya kamera. Sony nex-3 med ett 18-55 obj.

Patric... pose:ar..? ;)

klippte mig idag inför resan. Kanske fortfarande är lite långt o tjockt uppe på huvet men.. skit samma. får klippa mig i Thailand då :D
Imorgon blir det att packa klart allt, för att sedan åka till Caroline i Örebro. Stannar där till torsdag morgon och tar sedan tåget till Arlanda därifrån...

Testade mitt undervattenshus igår också för att se om det höll tätt :P Det gjorde det. Hoppas bara att det gör det på 20 m djup också. Ska fungera till 40 m. står det. Det är ett UV-hus av Canon; WP-DC34. som är gjort för Canon Powershot G12 (och G11).

På bilden nedan satte jag på kranen och spolade mot framsidan av huset, som sitter typ 5 cm från kameralinsen när jag inte zoomar något.


Tog Tyfoid-vaccin och andra omgången av Hepatit B-vaccin idag också, samt drack det underbara koleravaccinet "Dukoral". Imorgon blir det nog att köpa malariatabletter också, behövs tydligen på Borneo, och lite i norra Thailand, så är väl lika bra att köpa en omgång. Ett packe med tabletter som räcker för vistelse på malariariskområde i 5 dagar, kostar ca 500 spänn... VÄRT!?? Ja, kanske, om alternativet är att bli liggandes hemma på sjukhuset i 3 månader istället för att resa iaf.

Dags att göra sista rycket med packningen, för att sedan sova, och sedan hoppa upp igen och slutföra packningen för mina kommande 3 månader ute i Vilda Världen! :D

Gonatt!

Hade

torsdag 24 februari 2011

En Vecka Kvar Idag!!



Har varit dålig på uppdatering av Bloggen. Men har varit en del på sistone. Tänkte att jag gör en liten sammanfattning av senaste tiden:

Caroline har varit hos mig sen i fredags kväll :) Och hon åkte hem igår eftermiddag. Har varit väldigt mysigt och avkopplande. Trots att jag har jobbat mån, tis & ons så känns det som lite ledighet ändå när hon har varit här :)

I Lördags var vi ute och gick en tur runt Oslo, nästan exakt likadan som jag har skrivit om förut två eller tre gånger :P Först, Operan o sen Aker Brygge med lite shopping. Åt riktigt gott på Olivia gjorde vi också. Sen på kvällen innan vi skulle lägga oss fick Caroline någon sorts magsjuka och var uppe X antal gånger fram till 05.00 på morgonen. Så jag visste vad jag hade att vänta dagen därpå... MEN, av nån konstig anledning och mot all förmodan klarade jag mig utan magsjuka! :) Puhh...

På söndagen sen var ju Caroline alldeles utslagen så det fick bli en lugn dag. En kort promenad till Bunnpris för att handla lite mat, och sen film...

På måndagen körde jag 15.00-stängning, så vi tog en sovmorgon utan att ställa klockan.. Så skönt :) Sen åt vi en god frukost för att sedan bege oss ned mot byen. Vilket såklart resulterade i att jag handlade massa kläder på MQ, som vanligt... Men men, måste ju ha lite nytt o fräscht inför resan :) En skjorta, en t-shirt, & två linnen. Sen började jag som sagt jobba vid 15.00 och det blev en sjukt lång stängning.. Var inte hemma förens 00.00 då det går så förbaskat dåligt med t-banor ut till mig. En gång i halvtimmen så sent..

Då var det bara att lägga sig och försöka sova, för att sedan gå upp strax efter 04.00 tisdag för att gå upp och köra öppning.. Undrar om det är Ok i Norge. jaja, morgonpassen går fort i alla fall. Sen kom Caroline ner vid 14.00 och vi tog en sväng till på stan, för hon hade hittat en vårjacka hon ville köpa. Och så blev det. Sen bestämde vi oss för att gå på kino. Såg Gullivers resor i 3D. Den var väl okej, men skulle rekommendera att inte lägga pengar på att se den på bio. o Absolut inte 3D, inga speciella 3D-effekter alls. Men Jack Black är ju rätt så rolig i sig så, han gjorde filmen..

På Onsdag sen körde jag stängning igen, började alltså 15.00. Caroline åkte hem strax efter det, 15.49... :/ Men vi gav oss upp vid 10-tiden och käkade en rejäl frukost för att sedan ge oss ut på en liten tur upp till Frognerseteren. Tog T-banan upp och åkte tefat ner i korketrekkeren :) Var riktigt skoj :) Ser lite flackt ut på bilderna, men den har sina branter där det går ganska så fort :)




Jobbet denna dag var väldigt bra fram till 6-tiden. När jag av en slump får reda på att min Chef tror att jag ska jobba mars ut.. :S Schema och allt är lagt, och jag får reda på att uppsägningslappen som jag själv skrivit säger att min sista arbetsdag är 25:e mars... med min underskrift på.. ÅNGEST! Hon sa att hon skall se på det imorn ( Tors ). Så hela kvällen hade jag rå-ångest.. Såg bara alla pengar som jag köpt biljetter runt jorden, och pappas, och Patrics, o kärran som pappa bokat för att hämta mig, och vaccinationstider, och klippning, och packning och... allt! :| Lätt att sova sen när jag kom hem efter en helvetes-stängning till! Och såklart skulle jag upp klockan 05.00 i morse..

Och sen i morse kom chefen till jobbet igen. Efter några timmar frågade hon om jag tänkt nånting på nästa månad...? och jag bara..: Ehmm.. OM jag har!.. Och efter att ha förklarat mina tankar och min ångest, sade hon att hon skulle prata med högste chefen och sen höra av sig... Sagt o Gjort, ringde hon efter ett par timmar och förklarade att det får lösa sig för dom på något sätt, och att jag får göra min sista dag imorgon ändå.

TACK SÅ HEMSKT MYCKET Regina, Ottar o Jonas!!

Nu måste jag tvätta mina BIT-kläder för sista gången, sen göra någon mat och kolla lite inrikesflyg, o kanske bestämma om jag o farsan skall åka till Filippinerna eller Borneo. Har nämligen funderat på att ta Borneo istället. Finns så förbaskat mycket varierat att göra där. Samtidigt som Filippinerna säkert är väääldigt fint, men UD säger att det är oroligt i vissa delar av Filippinerna nu, men det går ju såklart att hålla sig borta från de ställena om man vill.

Jaja,, världens längsta blogginlägg! :D Får vara bättre på att uppdatera, så de blir lite kortare hädanefter.

Hade!

onsdag 16 februari 2011

Pasta Carbonara och Solglasögon-ångest :)

Kort och gott är detta min dag:

Jag har jobbat, tränat, ätit pasta carbonara, och kollat på solglasögon :)

Dolce Gabbana 2095    VS.   Oakley Holbrook

Pasta Carbonara a´la Emil :)

Imorgon börjar jag 06.00... Måste gå upp vid 04.40 för att sedan GÅ ner till Majorstuen och ta en t-bana därifrån kl. 05.40... Så måste sova nu..

Gonatt!

Hade

söndag 13 februari 2011

Runt-Tur i Oslo med Jonas!

Idag var det min tur att visa Jonas en annan del av Oslo :)

Med strålande solsken och -17 grader, gick vi till Operahuset och kollade på den fantastiska utsikten. Handlade lite mat på Bunnpris, vilket är den enda affären i hela Oslo som är öppen på söndagar, för att sedan fortsätta vår dags-Tur mot Holmenkollen o Frognerseteren. När vi tillslut nådde toppen med t-banan gick vi nedför backen och blev omkörda av alla som hyrt släde och bob. Efter ett tag hittade vi varsin övergiven skjärtlapp, vilka fick bli våra färdmedel ned mot t-banan igen. Man tar i regel t-banan upp till toppen, för att sedan åka i backen ner ca 5 hållplatser och sedan åka upp igen osv.. Var riktigt kul!

Jonas på Operahuset med en BIT-kaffe i handen :)
Igår gjorde jag en favorit i repris och drog ner till Aker Brygge och satte mig på Waynes Coffee :) Avnjöt först en kaffe och daimtårta. Sen när jag suttit ett tag med datorn blev jag hungrig och köpte en bagel med tonfiskröra :)


Imorgon kör jag ett 12-20 pass.. Skönt med sovmorgon, men sen är dagen borta. jäjä. bara å köra på!

Gonatt! Hade!

lördag 12 februari 2011

Kuala Lumpur, Singapore, Tioman Island, eller Borneo??



Då har jag jobbat 8 dagar i rad.. Blev tillfrågad om jag vill jobba imorn också :P Men jag tackade vänligt men bestämt nej denna gång.. Ska bli skönt att ha 2 dagar ledigt på rad. Imorn ska jeg kose meg pa Akers Brygge me en kopp kaffe o en bolle! :) Om det blir fint väder vill säga..

Caroline är i Kristianstad och har praktik, o hon skall upp och jobba imorgon Och på söndag också.. Stackars.. :) Men det verkar som att det är roligt och att hon trivs.

Jag lurar på vad jag skall göra den tiden i Asien när jag är ensam. ca 10 dar. Funderar på att åka till Kuala Lumpur, Singapore, Tioman Island, eller Borneo. Någon som har erfarenhet från något av ställena och vill dela med sig? Eller har något annat tips? Något SUPER-dyk-ställe kanske? Kommer ju ta dyk-cert på Koh Tao i Thailand.
Koh Tao
Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur
Orangutang :) Kanske på Borneo? :)

Kom hem vid 10-tiden ikväll, efter att ha jobbat sen 12.00 och sen tränat på vägen hem. Bröst-mage-pass. satte mig bland korridors-vännerna och tog en proteinshake, en cola och en öl. :P Bra mix?

Dags att lägga sig nu, UTAN att ställa klockan.. Skönt.. Gnatt!

Hade

Kuala Lumpur, Singapore, Tioman Island, eller Borneo??



Då har jag jobbat 8 dagar i rad.. Blev tillfrågad om jag vill jobba imorn också :P Men jag tackade vänligt men bestämt nej denna gång.. Ska bli skönt att ha 2 dagar ledigt på rad. Imorn ska jeg kose meg pa Akers Brygge me en kopp kaffe o en bolle! :) Om det blir fint väder vill säga..

Caroline är i Kristianstad och har praktik, o hon skall upp och jobba imorgon Och på söndag också.. Stackars.. :) Men det verkar som att det är roligt och att hon trivs.

Jag lurar på vad jag skall göra den tiden i Asien när jag är ensam. ca 10 dar. Funderar på att åka till Kuala Lumpur, Singapore, Tioman Island, eller Borneo. Någon som har erfarenhet från något av ställena och vill dela med sig? Eller har något annat tips? Något SUPER-dyk-ställe kanske? Kommer ju ta dyk-cert på Koh Tao i Thailand.
Koh Tao
Kuala Lumpur

Kom hem vid 10-tiden ikväll, efter att ha jobbat sen 12.00 och sen tränat på vägen hem. Bröst-mage-pass. satte mig bland korridors-vännerna och tog en proteinshake, en cola och en öl. :P Bra mix?

Dags att lägga sig nu, UTAN att ställa klockan.. Skönt.. Gnatt!

Hade

torsdag 10 februari 2011

2 v. kvar på jobb. Sen Resa! :) Skall jag investera i en Canon PS G12? HJÄLP!

Då var man hemma efter en lång stängning... Men samtidigt skönt att ha sovmorgon och bara ta det lugnt, gå lite på stan, testa G12:an :) Den är ju riktigt skön alltså, och tar bra bilder, och finns alla möjliga inställningar och modes man kan tänkas behöva. Frågan är bara om den är lite för stor och otymplig.. Med ett undervattenshus på så blir den ju definitivt mer otymplig än typ en Panasonic DMC-FT2, som man dessutom slipper använda vattenhus till.. (Dock fungerar den bara till 10 m utan UV-hus). Frågan där är ju; Hur bra bildkvalitet får man i jämförelse med G12:an...? Samtidigt är det ju skönt att inte behöva tänka när man ligger på stranden eller i båten till sommar, utan bara kunna hoppa i med kameran och fota. Däremot är ju bildkvaliteten inte så långt ifrån EOS:en jag har nu, på G12:an.. Det är fan inte lätt det här..


...Tja.. Kanske får bli G12 ändå. Man är ju trots allt rätt så mycket över vattnet också och fotar... och där vill man ju verkligen ha bildkvalitet.
Canon PowerShot G12

Idag blev det rester från igårkväll till lunch. "Pannekakor med jordbaersyltetöy o Krem" :D eller..?


Sen fyller ju min Älskade Caroline år den 16:e Mars, då jag är i Thailand.. :/ (Förlåt.. ) Men vad skall man köpa för present till henne då :) Är inte lätt att hitta på nåt nytt varje år, börjar bli några nu ;) Skall nog lösa sig på vägen :)

Funderar på att ta en sväng ner till Tioman Island på Malaysia, eller Perhentian, också Malaysia, innan jag flyger till Manila på Filippinerna och möter upp farsgubben. :) Någon som har experience från någon av öarna?

Dags å sova nu så man orkar upp och tvätta arbetskläderna imorgon.. Godnatt!

Hade!

söndag 6 februari 2011

Reskompis en bit på resan!

Ett litet kliv på resan, men ett stort kliv i plånboken! :P

JordenRunt-biljetten är nu betald. Även bilhyrningen i Kalifornien är betald och klar.
Nu återstår bara att kolla upp lite vart man bör åka och vad man bör se på de olika platserna :)

Patric ska följa med mig ner till Thailand och vara med i typ 17 dagar :) Ska bli skoj!!

Är det någon som har nåt tips på vad man bör göra på de olika ställena jag ska till? Alla tips uppskattas!

Har börjat kolla lite hotell i Vegas. Haha.. det är en jävla leksaksstad det där :P 

Här kommer ett möjligt hotell. Stratosphere Tower. 

 
 
 
  


Och det sjukaste av allt.. Det kostar lika mycket som en lite finare Bungalow i Thailand :P (ich) ca 350 kr/natt för ett dubbelrum. Dock är sängarna små, står det, Bara Queen Size.........??

Nu har jag jobbat 3 av de 8 dagarna i rad.. känns som 8 redan.. Men men.. Imorgon börjar jag 11.00 så det blir sovmorgon :)

Solsidan del 4 nu! Gnatt!

Hade

torsdag 3 februari 2011

Lediga dagen innan 8 dagars slit i rad..

Så..! Då var denna dagen slut också. Dagarna går fort.. :|

Har faktiskt fått förvånansvärt mycket gjort idag för att heta Emil Boqvist :P

Jag har:

  • Handlat
  • Lagat mat
  • Tvättat
  • Pratat med Hyresvärden
  • Ringt Banken
  • Bokat klipptid
  • Bokat Tågbiljett till Arlanda
  • Läst på om IK-mat ( Ett test imorn på jobbet :| )
Detta är vad jag inte har hunnit med:

  • Städa
  • Träna
  • Bokat flyg ur Thailand & Filippinerna (Men det är inte bråttom än.. )
Men resan är nu i alla fall i princip helt klar. Skall bara betala, men alla flyg och bil-hyra i USA stämmer. Så så här kommer min lilla jorden-runt resa se ut:

3:e mars               Arlanda - Bangkok
21:e April             Hongkong - Nadi, Fiji
5:e Maj                 Nadi - Los Angeles
16:e Maj               San Francisco - Los Angeles - Göteborg

Så jag kommer nog till att börja med softa på Koh Tao och äntligen ta mitt dykcert. Så har jag inga planer mer den månaden :) Får se vilka man träffar och vad solen pekar åt för håll.. :)

Sen Möter jag upp min käre Far i Manilla på Filippinerna. Vi drar nog raskt vidare därifrån och ut på nån ö med kokospalmer o genomskinliga Apor, och gör oss bekanta med lokalbefolkningen på någon av Filippinernas 7200 öar.

Sedan bär det av till söder havet för att även där hitta något paradis som vi kan spendera lite tid o pengar på :)

Resan avslutas med lite drygt 10 dagar i Kalifornien, där vi tänkt hyra en bil för att utforska LA, Crazytown Las Vegas, Grand Canyon, Hollywood, o San Francisco.

Tror det här blir en helt okej resa :-) Ser fram emot den!

Caroline har bakat muffins! Tyvärr är hon i Örebro :( så jag får bara titta på bilder på dom :P

Carolines muffins med hackad Marabou choklad och marsmallows... MUMS!

Imorn börjar jobb 8 dagar i rad! Bara å kötta! :)

Hade!

Hepatit B!

Sovmorgon idag igen :) Började 12.00 och slutade 20.30.
Hann med att ta vaccin på förmiddagen. Gick 50 m från mitt boende till ett Legesenter (Läkarcenter :P) och sa: "Tjena, jag skulle behöva ta Hepatit B-vaccin" Då sa hon: "Okej, har du mot hepatit A sen tidigare då?" -"Aaa", -" Okej, kom med här då. Ta av tröjan. Så! Klart! 450 Kr tack!"



Var på en klinik inne i stan igår. Då skulle de ha 670 Kr för att jag skulle få träffa en läkare först, och SEN skulle jag få vaccin som kosta 450 kr... Det gäller att vara uppmärksam ibland. Dom är snikna dom jävlarna :D

Imorgon är jag LEDIG! Då skall jag;

  • Betala resan
  • Boka klipptid
  • Träna
  • Boka flyg ur Thailand        (Har inte detta på Jordenrunt-biljetten)
  • Boka flyg ur Filippinerna   (Har inte detta på Jordenrunt-biljetten)
  • Läsa på ett häfte som jag skall ha nåt "test" på fredag på jobbet
Vi får väl se vad som är gjort av det där när dagen är slut :P

Tänkte lägga mig nu och sova ut i morgon o inte ställa klockan... :)

Gonatt! Hade!

onsdag 2 februari 2011

Extra Jobbpass idag! Vaccination för pengarna! Kamera-val inför resan!??



...Sovmorgon till 09.00 idag. upp och tog det lugnt.. Åt en rejäl frukost :) Så skall det se ut varje dag hädan efter! Måste ju äta ordentligt nu när man börjat träna.. :P (andra dan på gymmet idag, woho!) Får se hur länge det håller innan jag blir sjuk eller skadar mig!

Två lite grövre mackor med smör, ost, kalkon & paprika. En tallrik  "fitness"-flingor och mjölk. Ett glas Apelsinjuice. Och ett ägg (ej i bild).
Blev lite träning idag igen som sagt, efter en något ovanlig middag...

hhmm... Pasta, kall rostbiff, creme fraiche, chilisås, o piffi-krydda... Man tager vad man haver! :)

Kom på att jag kommer behöva ta vaccin också när jag ska ut o resa. Behöver kompletera med Hepatit B, nån mer, kolera, malaria o nåt mer :P kolera är i dryckform, och malaria är i tablettform. Hepatit B och "no name" är i spruta. Hepatit-sprutan består av 3 doser... gött... Första NU (får ta i Norge), andra om en månad (Får bli precis innan jag åker i Sverige) och den tredje om ett halvår.


Bokade inte resan idag ändå.. Blev lite missförstånd med första flyget. Men imorgon stämmer det nog! :)
Jobb imorn 12-20..

Funderar riktigt seriöst på att köpa en ny kamera inför resan också. Har en Canon EOS 400D nu, och den tar ju väldigt bra bilder, men är så otymplig att bära runt på i backpacker-ryggan lixom.. plus att jag vill kunna fota när jag dyker, och ett UV-hus till systemen är ju bara att glömma...
    Men för att inte tappa kvalitet och prestanda allt för mycket funderar jag på en Canon Powershot G12. Och ett UV-hus till den då såklart :)

Någon som har erfarenhet från den eller tidigare modeller? eller liknande?

Dags att duscha o sova..

Motto:      "Hellre ha pengar.. än att inte ha"

Tänk på det!

Hade!