tisdag 29 mars 2011

"number 8ight guesthouse"

Detta ar mitt boende har i Kuala Lumpur! :) Lyx ;)

Hej da Langkawi - Hello Kuala Lumpur!!

Idag tog jag mitt pick o pack och drog fran regnet pa Langkawi och landade efter en timmas flygresa i Kuala Lumpur :) Pa flygplanet traffade jag en kille fran Melbourne som var ute och chillade i 3 veckor pa Langkawi. Han hade 3 natter har i Kuala ocksa. Jag hade fatt tips fran guesthous-agarna att jag skulle ta bussen nar jag kom till flygplatsen, vilket jag ocksa hade tankt att gora. Men Australiensarn ville bjuda mig pa taxi :) Han sa att jag lika garna kunde aka med i hans taxi, sa kunde jag ta fran hans hotel sen for att hitta ett billigare :p Han hade uppenbarligen lite hogre budget, visade det sig :P Nar vi kom fram till hans hotel med taxin, undrade han vart hans Bellboy var? :P vi blev tvungna att GA 30 meter.. MED vaskorna?? :P Men men, till slut kunde han checka in och han insisterade pa att bjuda mig pa en ol i baren pa hotellet. Och inte fasen kunde jag tacka nej till det, han var jattetrevlig! Det visade sig att han hade lyckats med aktierna nu under den oroliga perioden med Kadaffi och sa, sa han tog en liten semester for vinsten :P haha...

Jag foljde med upp for att kolla pa hans rum innan jag gick ivag for att leta sjalv. Herregud... :P Vilken javla suite :D 40 kvm, FET Kingsize-bed, FET plattskarms-TV, FET Hemmabioanlaggning, ANNU FETARE Utsikt over Petronas tower och allt annat :P Herregud :P Men men :) Ska det va, sa ska det va :)\

Imorgon blir det att ga upp Tidigt och aka till Petronas Tower. Man maste tydligen vara dar vid typ 07.00 for att skriva upp sig for att fa aka upp senare pa dagen. Men det skall tydligen vara vart det, vi far val se :)

Sen behover jag lite tips for resten av dagen! Vad skall jag gora? Ar det nanting jag MASTE se i KL?

Kommer med lite bilder om nan dag :)

Pa torsdag skall jag mota upp pappa i Manila :) En natt dar, sen soder ut till Cebu och Malapascua...... googla ;)

Hade sa gott!!

söndag 27 mars 2011

Langkawi! :) Nu syns bilderna ! :D

((Bloggen buggar lite idag med bilderna, men det gar att se bilderna om ni klickar pa den lilla pricken som skall forestalla en bild dar n misstanker att en bild vore pa sin plats))

Nu ar jag pa Langkawi i Malaysia. En o 1,5 tim med "farja" fran Koh Lipe.

Har varit har sen i Fredags och idag var det UNDERBART vader, Antligen!

Isabella o Sanna ar ocksa har. De bor for samma pris per person som jag, men har liiiite battre standard :P Ar san fordel att vara 2 nar det handlar om boende. Jag bor i alla fall pa Shirin's Guest House. Hon som ager det ar jatterolig och jattetrevlig :D Hjalpsam ar hon ocksa.. Det ar det som gor det okej att bo dar :) Igar regnade det, da satte hon ett paraply i naven pa mig :) Inatt hade jag nan sorts magsjuka/matforgiftning sa jag var vaken hela natten och.. ja, ni forstar resten. Och da erbjod hon sig sin medecin mot diarre. (Som jag iofs tackade nej till) Men bara grejen var fin :)

Igar hade jag tankt hyra en moppe och utforska on. Sanna och Bella blev sugna dom med, sa det slutade med att vi tillsammans hyrde en bil :P Det gick bra, trot eller ej. Vanstertrafik, hogerstyrd bil, krokiga vagar och kossor som gar losa :D Vi besokte en hamn med manga fina segelbatar och en stor yacht. Vi besokte "Eagle square" som ar en pir med en jattestor orn-staty pa. (Den symboliserar nog att det finns mycket ornar pa Langkawi) Vi besokte ocksa ett vattenfall mitt i regnskogen, vi kollade in den beromda Cablecar:en (akte dit och upp i den idag :) ) och avslutade dagen med nan timme pa tva taxfree-shoppingcenter som finns har pa on. Hittade inget :P


Var Bil, Liten och palitlig!
 

Chaufforen
 
Och idag har det som sagt varit Underbart vader.. Har stekt i solen fran morgonen till typ 16-tiden, da vi bestammde oss for att aka upp i Cablecar:en och glo pa utsikten. var faktist riktigt fint :)



Ca 700 moh.  Skulle tydligen vara en av de brantaste cablecar:en i... varlden?
 





Pentai Cenang Beach idag :)
  Jag gjorde ocksa nagot idag som jag dromt om lange :) Akte Parasailing! :) kostade lixom 100 SEK sa var bara att kora pa. :) kolla in filmen nedan :)




Imorgon ar sista heldagen for mig har pa Langkawi, sedan aker jag till Kuala Lumpur pa tisdag. Aterkommer! :)

Hade sa gott!

torsdag 24 mars 2011

Antligen en solig dag pa Koh Lipe :)

I fyra dagar har jag gatt a vantat pa en regnfri dag pa denna sa gott omtalade o.. och Antligen! Var underbart vader idag :) Sol hela tiden, sa fick bli en dag pa stranden med snorkling o bad i det 30-gradiga vattnet.. :)

I tisdags nar jag satt pa min lilla altan till bungalown och knaprade pa ett paket Oreo, ser jag tva av mina kompisar fran dykgruppen pa Koh Tao vandra forbi. De hade pratat om att aka til Koh lipe ocksa, ocksa hamnade de pa samma resort som jag :) Thailand ar allt bra litet :P Men trevligt. Har umgatts en del de tva dagarna som passerat. Imorgon blir det Langkawi, Malaysia! Det skall tydligen vara jattefint ocksa, och sen finns det tydligen en hel del att gora dar. Jag kommer nog att bli dar till 29:e, for att sedan gora Kuala Lumpur tva dagar innan mitt flyg till Filippinerna avgar!

De senaste tre kvallarna har vi tillbringat pa en restaurang, med sadana typiskt thailandska "liggkuddar", da de visar skitbra filmer pa storbildsskarm :) Hangover, Avatar och Town har vi avverkat!

Jag har ocksa hittat en restaurang som jag tycker ar riktigt bra. De som jobbar dar ar skona, maten ar UNDERBAR, och de har det rent o snyggt, tom den del av koket man ser ar frasht (jmf resten av thailand), och bast av allt! ; De har ett bageri ocksa som brodet kommer ifran. Frukostbrodet! mums...

Stallet heter: "Pee Pee Bakery"



Har ar ett litet mysigt stalle jag har atit middag nan kvall har pa Koh Lipe. Jag har inte tagit kortet, google :P

Dags att prata med Caroline pa skype och sen kopa en vatten. Och antagligen ga till rummet o sova..

Hade!

måndag 21 mars 2011

Ensam dag 2. Kandes bra idag :)

Idag tog jag min sarong och kamera och gick pa en tur pa on. Gick till en strand som hette Sunset beach, det var jag och.....tja.. Jag dar! :D Sa jag la ut min sarong och satt pa lite Jack Johnsson i oronen och smorjde in mig. Solen ville inte riktigt pa formiddagen, men kom sakta men sakert efter lunch. Det var efter ett tag tva par till som hade hittat sig genom skogen till samma strand som jag. Jag snorklade runt lite med min kamera pa formiddagen bland korallerna. De flesta var dock doda sa det var inte jattemycket att se har, men nagra pics vart det i alla fall.

Imorgon tankte jag mig till ons tredje strand. den storsta; Sunrise Beach. skall vara mycket snorlingsmojligheter dar med med tusentals koraller. vi far val se :)

Har nere ar lite bilder fran idag. Den forsta ar dock en bild fran Koh Ma, utanfor Koh Phangan, som jag kande for att lagga ut.

Sen saklart hade jag ju plockat ut kameran ur UV-huset pa eftermiddagen nar solen kom, och orkade inte stoppa i den igen utan njot av vattnet istallet. Det var lite mer liv i vattnet da men (Bl a Barracuda, Blasfisk och Butterflyfish..Men kommer nog fler och battre stallen :)




En sot liten valp som halsade pa mig :)

Min forsta kokosnot. Var ju riktigt gott ju :) Trodde jag inte, eftersom jag inte gillar kokos :S Sen delade en Thailandare noten at mig sa jag kunde ata kottet inuti :)


En anemon med en sot Clownfisk i (Nemo)


Klicka pa bilden sa ser ni en liten rackare till i Anemonen :)

Hade!

söndag 20 mars 2011

Koh Lipe!

Efter en helsikes resa genom hela sodra thailand ar jag antligen framme pa Koh Lipe..

Minibussar hit och dit o vanta har o dar.. anlande till piren 3 min innan sista baten skulle ga. inga stora marginaler inte, men det gick :)

Kom hit sent pa eftermiddagen sa var tvungen att hitta nat boende innan det blev morkt, men jag hann fa ett intryck av stranden o vattnet i alla fall: UNDERBART!! :) Heeeeeelt genomskinligt :)

imorn blir det stranden och snorkling med kameran :) uppdaterar med fler bilder da!

Detta ar min bungalow for natten. far se vad det blir imorn :)




Hade bra!

lördag 19 mars 2011

Surat Thani.. Herregud vilken stad.. :P

12.30 idag stod jag och patric vid piren pa Koh Phangan, och jag hade inte an bestamt mig om jag skulle till Koh Tao eller soder ut och darmed aka med samma farja som patric till Surat Thani. Men i sista sekund slappte angesten mina axlar, och jag bestamde mig for att aka till Surat Thani med patric.


Harifran sen hade jag imorgon bitti tankt att aka till Koh Lipe. En o langst ner i Thailand som Pappa, jag och min kara syster Emma skulle aka till en gang, men baten fick vanda och aka tillbaka pa grund av det blev typ orkan pa sjon.. (Dock akte Emma dit dan darpa och jag och pappa akte tillbaka till Trygga Ao Nang) Men detta ar en helt annan historia.

Sen tankte jag att jag efter nagra dagar pa Koh Lipe skulle ta mig med baten till Langkawi, ska tydligen vara fint och ha stort utbud av aktiviteter.

Och innan mitt flyg gar fran Bangkok till Manilla tankte jag mig hinna med en eller tva dagar i Kuala Lumpur for att kanna av storstaden lite med Petronas Tower och Shopping! (har btw inget utrymme i min vaska for nanting.. :( Far kanske bli att kopa en till och slapa med mig runt resan..)


Sa ikvall tankte jag att jag har i Surat Thani kunde boka en bussbiljett tills imorgon. "kan val inte vara sa svart? Det gar ju alltid overallt annars i Thailand?" Men det var lattare sagt an gjort.. Jag tankte att de pa hotellet kunde fixa en biljett, men Nej da.. vi bor pa lyxigaste hotellet i Surat Thani (Diamond Plaza) men inte f*n kan dom fixa en bussbiljett. jag blev tipsad om att ga till en Travel Agency som skulle ligga "500 meter ditat" bredvid ett KFC. Bra! Tankte jag, det ar latt att hitta!        NAa.... Patric och jag gick pa en gata som lag ditat hon pekade, och kom tillslut till ett shoppingcenter mitt i ingenstans. Jag sag inte en enda vasterlandsk manniska, och ingen kunde engelska. Gott! "KFC? here? this building? yes? No? Ok.. kopkun Kap.." Men tro det eller ej, det visade sig att KFC lag I den har byggnaden. OK! ...och travel agencyn da? Jo men dar stod en liten monter-disk med en liten thailandare bakom. och efter en lite langre konversation pa Thailandska / Engelska, kom vi fram till att jag skulle aka nan gratisbuss till nat stalle 20 min harifran for att kopa biljett. Bussen gar om 40 min. ok. da ater vi middag pa KFC forst da.. Sen nar jag skulle aka, sa tankte jag att jag hor med henne en gang till. :P Da visade det sig att de stangde ticket-stallet kloickan 17.00 och att det oppnade klockan 08.00 imorgon bitti. Sa jag skulle fa aka dit da.. jaja, "men nar gar bussen da". "klockan 07.00" hhmm... men det gar ju inte.. "kaa kaa kaa" Yes.. Ehhmm.. Jag gick tillbaka till Hotellet...

Men val tillbaka pa hotellet, jag och Patric har pa nagot satt blivit bundis med hotellets pickolo (eller hur det stavas) :P Det var han som hjalpte oss sist med biljetten till Koh Tao. Och han kunde visst fixa mig en minibuss till Hat Yai i alla fall :) Det ar en ganska bra bit pa vagen. Sa far jag kopa mig en bussbiljett till Satun och piren "Pak Barra" darifran. sista baten gar klockan 14.00... hoppas jag hinner med den. Han sa att det tog 4 timmar med minibuss till Hat Yai, och sen 1,5 tim till satun.. Da ar klockan 13.30, forutsatt att jag far en biljett nar jag kommer fram till Hat Yai som gar direkt.. Kanns lite tajt.. Men jag ar ju i Thailand, sa det brukar losa sig! :D (... hoppas jag...)

Hade

torsdag 17 mars 2011

skitväder..

klockan 9.15 gick vi upp och kakade frukost. vadret var okej, lite blasigt men okej. Sa gick vi in pa rummet och packade lite strandgrejer och nar vi kom ut sa borjare det  blasa till ordentligt och blev bara varre o varre. och nu, 2 tim senare, oser monsunregnet ner o vi sitter i restaurangen pa resortet och spelar kort o ater lite mat. men det gar ingen nod pa oss i alla fall! :-)

hade! //e

måndag 14 mars 2011

Som alltid... Emil = Brand av solen, Patric = sjuk.

Jahopp. Hade tankt att jag skulle klara mig fran branna genom att vara noga med solskyddsfaktor. Men det hjalpte tydligen inte sa mycket som ni kan se pa bilden nedan... (Det ar varre an vad det ser ut pa bilden :P )



Och igar fick Patric den obligatoriska turistsjukan. Han hade ikvall inte atit pa typ 36 timmar, men fick i sig lite ris och en lite kottbit. Imorgon bar det av mot Koh Phangan! Far hoppas att patric klarar av resan okej.

Hade gott!!

söndag 13 mars 2011

OpenWater Dyk-cert pa Koh Tao - Check!

Antligen en dator med hogre hastighet pa internet an 28 kbit/s... :P

Det har gatt i ett de senaste dagarna. eller ja.. nar vi fatt tid over till annat an dykningen sa har vi inte prioriterat datorsittande sa hogt, vilket forklarar min daliga uppdatering av bloggen!

Vi kom i alla fall till Koh Tao i Onsdags och paborjade OpenWater (Dykcert till 18 m) redan samma kvall med en film och lite genomgang av hur kursen skulle se ut.
    Nasta dag borjade vi med lite teori for att sedan ganska snabbt ga pa dyk i poolen. Vi fick lara oss massa olika "skills" som t ex. tappa regualtorn (den man andas i) for att sedan hitta den och stoppa tillbaka den i munnen. En annan skill var att ta av sig masken under vattnet for att sedan satta pa sig den igen och fa ut allt vatten. Det gick bra. Dessa skills skulle vi komma att gora i havet senare pa 12 och 18 meter.
    Dagen darpa gjorde vi tva dyk i havet pa 12 meter. Forsta dyket var sadar, var inte speciellt bra siktt och inte speciellt mycket att se. Det andra dyket daremot var mycket bra! Jag sag stingrockor och en jatteskoldpadda! :) ar tydligen inte sa vanligt har men vi hade tur. (Koh Tao star for Skoldpadds-on, men lever oftast inte upp till namnet. Forutom nu da! ;) ) Sen var det dags o aka tillbaka for att sedan ha atersamling i klassrummet efter lunch, for att tillbringa hela eftermiddagen at teori.. Vi gjorde aven slutprovet denna dag. Yeheah!
    Fjarde och sista dagen var det dags for tva stycken dyk pa 18 m. Aven denna dag sag vi stingrockor och en jattefin skoldpadda :) Och jag fick tillatelse att ta med mig min kamera ner under ytan och fota under hela dyket :) Det var inte helt latt, men man lar sig nog mer for varje gang. Fargerna skulle val behova fixas till lite for att det skall se mer verklighetstroget ut, men det finns dessvarre inget program till det pa datorerna har.. :P Men lagger upp nagra bilder anda :)

Annars mar vi bra. Igar firade vi alla i dykgruppen att vi klarat certifikatet genom att forst kolla pa en film som en kille hade gjort nar vi var ute och dok sista dan. Efter det gick vi gemensamt och at underbar mat pa hotellets Fina restaurang ;) Resten av kvallen gick at till att dansa och dricka ol o buckets halvt pa stranden och halvt i vattnet till partymusik :) En dykkompis tappade bort hennes vaska med telefon, kamera, planbok o pass i..... Och efter polisanmalningar och angest i hopp om att den pa nat satt skulle komma tillbaka, gick hon tillbaka till utestallet idag, och tro pa faan, de hade hittat den under stadningen :P Lucky girl!!

Har sitter vi i Surat Thani och vantar pa en buss som skall ta oss till piren dar baten till Koh Tao gar ifran
Vi bor pa Ban's Diving Resort pa Sairee Beach pa Koh Tao. Rummet ingar i priset for dykcertet, som i Sig ar ett av de billigaste o basta i varlden. (enligt Dykresort-experten Emil Boqvist)

Thailand nar det ar i sitt absoluta toppskick! Skont med lite Tropiskt klimat!
20 min senare :P ;  Sairee Beach Koh Tao
Har kommer lite bilder fran sista dyket. Det var tyvar dalig sikt den har dagen... sa ni far ta bilderna for va de ar :P
Dykplats: White Rock
Djup: 18m
Visibility: 5-10 m...



Herr Skoldpadda! :) Hon var typ 2 dm fran mig ett tag :)
Mr Emil Pose Boqvist under water.
Pa tisdag bar det va mot Koh Phangan, on strax soder om Koh Tao. och dar blir vi nog tills pa sondag nar Patric skall bege sig hemat Kylan igen. Antagligen aker jag tillbaka till Koh Tao da for att fortsatta dykningen lite :) Vi far se!

Hoppas allt ar bra med er alla och att ni inte fryser :) Det gor inte jag i alla fall ;)

Hade sa gott!!

måndag 7 mars 2011

Wat Prathat Doi Suthep Tempel, hilltribe villlage och Catfish-fiske!

Idag har varit en riktigt rolig och handelserik dag! :)

Dagen borjade med en guidad tur hogt upp i bergen till en by som bestod av lite drygt 1 000 manniskor. De livnarar sig numera som manga andra i Thailand pa turister som kommer upp och koper souvernirer som de sjalva tillverkar. Riktigt billigt ocksa saklart. Byn lag pa ca 1 500 meters hojd ovr havet.

Sedan bara det av utfor en liten bit for att besoka Chiang Mais mest beromda tempel; Wat Phrathat Doi Suthep. Det var fint och intressant, mycket historia bakom templet som var guide berattade for oss. :)



Sedan var det dags att aka tillbaka in i stan for att kaka lite lunch och sedan aka vidare pa varan nasta inplanerade utflykt, namligen Fiske! :)

Vi hade ingen aning om var, hur mycket fisk det fanns, vad det fanns for fisk, eller nanting, sa var bara att chansa :) (Som vanligt)

Sa blev vi upphamtade av tva riktigt skona killar, varav den ena hade en valdigt sot odla som husdjur. Sa akte vi bil i typ 30 min sa var vi framme vid en damm dar vi fick utrustning o bete. Instruktorerna (eller.. en instruktor och en som ville folja med typ :P) visade oss hur vi skulle gora, sen kunde vi efter ett tag gora allt sjalva.

Det visade sig vara Catfish vi var ute efter. Swai heter arten pa Thai. Och det visade sig att fiskelyckan var pa varan sida idag :) Nedan syns lite bilder pa nagra av fangsterna! Vi fick typ 10-15 st. under eftermiddagen.

15-20 kg. Swai



Dags att ga till 7-eleven och kopa frukost tills imorn bitti... flyget gar 08.20 till Bangkok sa vi maste upp tidigt!

Hade bra!


lördag 5 mars 2011

Lang flygresa, Jetlag i Bangkok, vilse i Chiang Mai! :D

Hej!

Igar anlande vi till Bangkok, efter en mellanlandning i Doha, Qatar. Pa flygplatsen stod en underbar bil...


Sedan fortsatte resan mot Bangkok och vi anlande i ratt tid. Val pa Suvarnabhumi Airport tog vi en buss for 30 kr in till stan dar vart hotell lag. New World City Hotel. trotta som f*n drog vi ner, efter en powernap, och skulle gora Khaosan Road. Men vi kom bara halvvagst tills det kom en skraddare och ville fixa kostymer at oss. Med Special Price of course ;-) Och jag hade tankt tanken lite att kanske sy upp en skjorta eller tva i alla fall, sa vi gav honom en chans. Efter 3 timmar dar slutade det med att bade jag och Patric gick darifran och hade bestallt en varsin Armani-kostym i Engelskt kashmir-ull.. ;P Bild kommer senare :) Slipsar k;pte vi nagra stycken till ocksa, som han sedan glomde att ta betalt for :D Men vi var ju saklart oroliga for hur han skulle hinna sy upp tva skraddarsydda kostymer nar klockan var 21.00 och vi skulle aka nasta morgon klockan 07.30... Han sa: "Come back at midnight, and it will be ready!" Sa vi betalade en lite deposition och holl tummarna. Och som han sa var vi dar klockan 00.00 och tro fan att den nastan var klar :D Sa dubbellkollade vi matten och fick finjustera ett matt pa min, och ett mat pa Patrics, och det tog en timme till, sen var det klart ;)

Idag satte vi oss pa AirAsia-flyget till Chiang Mai klockan 10.30. Riktigt fint faktist trots att det skall vara ett budgetflyg.

Efter att ha checkat in pa hotellet tog vi ett dopp i poolen pa hotellet. Det var riktigt skont, for poolen ligger helt vindstilla och solen sken Rakt uppifran. Oliiiiidligt varmt :P Sen tog vi en svang till "stan" for att kaka mat pa nan vanlig restaurang tankte vi.. Efter 3 tim hade vi inte hittat EN ENDASTE restaurang... Sen, tillslut sag vi en pa andra sidan alven och vi tog den pa en gang! Var god mat, men riktigt stark. Och saklart sa klumpig som jag ar skulle jag ta en sked av min kyckling o chilisoppa, och narmar mig skalen med huvudet, nar jag plotsligt tappar en del av kycklingen i soppan igen och det skvatter chilisoppa I mitt oga... H*lvete va ont det gjorde :P Bild kommer senare ocksa! (Om jag kommer iha.. paminn mig!)

Nu ska vi ga ner igen och ga pa nattmarknaden har i Chiang Mai som skall vara valdigt bra. Vi far val se om vi hittar :P Tar nog en Tuk Tuk for att vara pa den sara sidan! :) lagger upp lite random-bilder fran resan hittlis.

Poolen till Hotel Royal Peninsula i Chiang Mai.


Kycklingsoppa med currypasta o chili.


Hittade en haftig installning pa  kameran: "Miniatyreffekt". Bilden forestalller egentligen en stig med en bank pa och ett stort askfat.

AisAsia



Hoppas ni hr det super hemma i kylan o blasket! ;)

Hade bra! :) Kram!

onsdag 2 mars 2011

Imorgon bär det av!..

Sista kvällen i Örebro innan jag sticker ut för att utforska några av världens alla delar..

Caroline och jag lyxade till det lite ikväll med en varsin utskuren biff & rostade rotfruktsgrönsaker med bearne!


Om 8 timmar exakt går tåget mot Arlanda C. Börjar bli lite pirrigt faktist.. :) Jag önskar er alla en god tid här hemma i Sverige under de kommande 3 månaderna. Jag kommer lägga upp bilder och skriva så ofta jag får möjlighet. Kan ju hända att det inte finns dator med internet över allt, kanske ligger på nån öde ö, med en liten flytbrygga som bar 10 meter ut i det 28 grader varma vattnet, utan nån vidare kommunikation.. jobbigt va?.. ;-)

Nu är det dags att lägga mig bredvid min älskling och sova några timmar så man orkar med resan imorn.

Gonatt, o vi hörs när vi är framme i Thailand ;)

Hade!