söndag 13 mars 2011

OpenWater Dyk-cert pa Koh Tao - Check!

Antligen en dator med hogre hastighet pa internet an 28 kbit/s... :P

Det har gatt i ett de senaste dagarna. eller ja.. nar vi fatt tid over till annat an dykningen sa har vi inte prioriterat datorsittande sa hogt, vilket forklarar min daliga uppdatering av bloggen!

Vi kom i alla fall till Koh Tao i Onsdags och paborjade OpenWater (Dykcert till 18 m) redan samma kvall med en film och lite genomgang av hur kursen skulle se ut.
    Nasta dag borjade vi med lite teori for att sedan ganska snabbt ga pa dyk i poolen. Vi fick lara oss massa olika "skills" som t ex. tappa regualtorn (den man andas i) for att sedan hitta den och stoppa tillbaka den i munnen. En annan skill var att ta av sig masken under vattnet for att sedan satta pa sig den igen och fa ut allt vatten. Det gick bra. Dessa skills skulle vi komma att gora i havet senare pa 12 och 18 meter.
    Dagen darpa gjorde vi tva dyk i havet pa 12 meter. Forsta dyket var sadar, var inte speciellt bra siktt och inte speciellt mycket att se. Det andra dyket daremot var mycket bra! Jag sag stingrockor och en jatteskoldpadda! :) ar tydligen inte sa vanligt har men vi hade tur. (Koh Tao star for Skoldpadds-on, men lever oftast inte upp till namnet. Forutom nu da! ;) ) Sen var det dags o aka tillbaka for att sedan ha atersamling i klassrummet efter lunch, for att tillbringa hela eftermiddagen at teori.. Vi gjorde aven slutprovet denna dag. Yeheah!
    Fjarde och sista dagen var det dags for tva stycken dyk pa 18 m. Aven denna dag sag vi stingrockor och en jattefin skoldpadda :) Och jag fick tillatelse att ta med mig min kamera ner under ytan och fota under hela dyket :) Det var inte helt latt, men man lar sig nog mer for varje gang. Fargerna skulle val behova fixas till lite for att det skall se mer verklighetstroget ut, men det finns dessvarre inget program till det pa datorerna har.. :P Men lagger upp nagra bilder anda :)

Annars mar vi bra. Igar firade vi alla i dykgruppen att vi klarat certifikatet genom att forst kolla pa en film som en kille hade gjort nar vi var ute och dok sista dan. Efter det gick vi gemensamt och at underbar mat pa hotellets Fina restaurang ;) Resten av kvallen gick at till att dansa och dricka ol o buckets halvt pa stranden och halvt i vattnet till partymusik :) En dykkompis tappade bort hennes vaska med telefon, kamera, planbok o pass i..... Och efter polisanmalningar och angest i hopp om att den pa nat satt skulle komma tillbaka, gick hon tillbaka till utestallet idag, och tro pa faan, de hade hittat den under stadningen :P Lucky girl!!

Har sitter vi i Surat Thani och vantar pa en buss som skall ta oss till piren dar baten till Koh Tao gar ifran
Vi bor pa Ban's Diving Resort pa Sairee Beach pa Koh Tao. Rummet ingar i priset for dykcertet, som i Sig ar ett av de billigaste o basta i varlden. (enligt Dykresort-experten Emil Boqvist)

Thailand nar det ar i sitt absoluta toppskick! Skont med lite Tropiskt klimat!
20 min senare :P ;  Sairee Beach Koh Tao
Har kommer lite bilder fran sista dyket. Det var tyvar dalig sikt den har dagen... sa ni far ta bilderna for va de ar :P
Dykplats: White Rock
Djup: 18m
Visibility: 5-10 m...



Herr Skoldpadda! :) Hon var typ 2 dm fran mig ett tag :)
Mr Emil Pose Boqvist under water.
Pa tisdag bar det va mot Koh Phangan, on strax soder om Koh Tao. och dar blir vi nog tills pa sondag nar Patric skall bege sig hemat Kylan igen. Antagligen aker jag tillbaka till Koh Tao da for att fortsatta dykningen lite :) Vi far se!

Hoppas allt ar bra med er alla och att ni inte fryser :) Det gor inte jag i alla fall ;)

Hade sa gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar