måndag 7 mars 2011

Wat Prathat Doi Suthep Tempel, hilltribe villlage och Catfish-fiske!

Idag har varit en riktigt rolig och handelserik dag! :)

Dagen borjade med en guidad tur hogt upp i bergen till en by som bestod av lite drygt 1 000 manniskor. De livnarar sig numera som manga andra i Thailand pa turister som kommer upp och koper souvernirer som de sjalva tillverkar. Riktigt billigt ocksa saklart. Byn lag pa ca 1 500 meters hojd ovr havet.

Sedan bara det av utfor en liten bit for att besoka Chiang Mais mest beromda tempel; Wat Phrathat Doi Suthep. Det var fint och intressant, mycket historia bakom templet som var guide berattade for oss. :)



Sedan var det dags att aka tillbaka in i stan for att kaka lite lunch och sedan aka vidare pa varan nasta inplanerade utflykt, namligen Fiske! :)

Vi hade ingen aning om var, hur mycket fisk det fanns, vad det fanns for fisk, eller nanting, sa var bara att chansa :) (Som vanligt)

Sa blev vi upphamtade av tva riktigt skona killar, varav den ena hade en valdigt sot odla som husdjur. Sa akte vi bil i typ 30 min sa var vi framme vid en damm dar vi fick utrustning o bete. Instruktorerna (eller.. en instruktor och en som ville folja med typ :P) visade oss hur vi skulle gora, sen kunde vi efter ett tag gora allt sjalva.

Det visade sig vara Catfish vi var ute efter. Swai heter arten pa Thai. Och det visade sig att fiskelyckan var pa varan sida idag :) Nedan syns lite bilder pa nagra av fangsterna! Vi fick typ 10-15 st. under eftermiddagen.

15-20 kg. Swai



Dags att ga till 7-eleven och kopa frukost tills imorn bitti... flyget gar 08.20 till Bangkok sa vi maste upp tidigt!

Hade bra!


3 kommentarer:

  1. Hjälp vilka(fula) fiskar :)
    Bra att dagen var bra!
    Hoppas flygresan går bra.
    Puss

    SvaraRadera
  2. Oj de var inga dåliga fiskar de där du , knappt så du orkar bära dom ;-)

    SvaraRadera
  3. Har det regnat idag? Kollade på yr.no Hoppas ni har fint väder! Gick båt resan bra? Hur bor ni? Uppdatera tack! Pusss

    SvaraRadera