onsdag 27 april 2011

Boka boende Las Vegas - CHECK!!

Då är boendet i Las Vegas fixat. O ska de va så ska de va!
Vi skall bo 3 nätter i en Svit på "Trump International Hotel Las Vegas" med utsikt över The Strip.
NAJS!

http://www.trumplasvegashotel.com/

Tänkte jag slänger ut en bild på stället vi är på nu också, "Uprising" i Pacific Harbour.
Vi bor i en sk. Bure som sagt, rätt fet :)

Bure no. 5

Kanske inte en strand man förknippar med Söderhavet, men det kommer såna ;-)

Här sitter en Fijian o gör träskulpturer, fick bli att sponsra honom lite :)
Dags att packa ihop ryggan igen. Check out imorgon igen för att sedan åka ut o dyka efter haj :)

Godnatt o sov gott, från andra sidan jorden.. (ca 15 000 km bort)

Hade!!

tisdag 26 april 2011

SKYDIVE BABY! SKYDIVE!!!

FYFASEN! Idag har jag gjort något jag drömt om länge men aldrig trott skulle bli av. Men det blev det, OCH MED RÅGE!!

Gjorde det sk. "Legend"-divet. 14 000 Fot (4 300 m) med ett freedive på 60 sek i 200 km/h... Helt sjukt!!!
Var egentligen inte nervös nån gång. satt mest och smålog för mig själv i planet påvägen upp (vilket tog 20 min). Sen när de helt plötsligt öppnade dörren :| Då SPRUTADE adrenalinet ut i kroppen på mig och jag fattade ingenting! Det var inte mänskligt att kasta sig ut genom ett flygplan låååångt ovan molnen. Men jag tänkte, skiter det sig så gör det, jag slipper i alla fall att lida nåt :D Jag lägger allt ansvar på han som hänger bakom mig och drar i spakarna :D Här ser ni en liten del av filmen som de gjorde åt mig. ser jag nervös ut? :P


Jag hade ju käften öppen hela hoppet, och tänk er det i 200 km/h, då blir det tort i mun, så slickade mig om munnen hela tiden :D haha.. ser rätt stört ut.
 
Ikväll checkade vi in på "Uprising". Ett fint resort. Vi bor i en sk. "Bure". Samma sak som Bungalow i ex Thailand. Den här är dock av den lite lyxigare varianten, har en så bekväm respartner med mig ;) Men jag tackar väl inte nej jag heller :)



 Dags att sova och försöka smälta vad man har varit med om idag. Jag har Aldrig varit med om något liknande tidigare.. Aldrig har SÅ mycket adrenalin pumpats ut i blodådrorna. Det var LÄTT värt det :)

Hade gottit!

Gonatt

måndag 25 april 2011

Chill...

När vi varit här första kvällen hade vi fått höra av flera stycken att folk som kommer hit till den här resorten blir här längre än planerat. Jaja, tänkte vi.. Och nu sitter vi i samma sits :) skulle bara stannat en natt iofs, men blir tre. Var väldigt mysigt här, och fint! Men imorgon bär det av en bit bort till ett ställe som heter "Pacific Harbour". Där skall vi chilla en dag på den 3 km långa stranden, och dyka ett tydligen Otroligt Shark-Dive :) Ser fram emot detta enormt mycket!

Imorgon ligger det ett öppet förslag om ett varsit skydive. med tror att farsgubben börjar balla ur lite ;) Vi får väl se :)

När vi kom i lördags fick vi på kvällen delta i en välkomstceremoni. Tydligen gör även byborna så om turister hälsar på. Vi blev bjudna på Cava. Först skulle man klappa händerna en gång, säga "Bula", sedan klappade alla andra händerna tre gånger, sen skulle man dricka upp en hel träkopp med Cava.
    Tror det var gjort på rötter från något träd och vatten. Smakade lera :S
 
Skön gubbe som höll i ceremonin

Här är stranden som resortet ligger på. Det är det enda resortet på denna strand. Mysigt...


Detta är en färsk papaya-smoothie... sååååååå gott!!!
 Nu är det dags å dricka eftermiddagskaffe. En mysig stund där alla backpackers samlas :)

Hade så gott!!

lördag 23 april 2011

Bilhyrning på Fiji´s huvud-ö!

Igår anlände vi till Fiji international airport klockan 07.00 lokal tid, efter en 10 timmar lång flygresa över natten, UTAN sömn. Så igår var man ganska mör i huvet.. Vi blev upphämtade på flygplatsen och blev skjutsade till resortet vi skulle bo på. Killen var pakistanier och drev med det mesta på hotellet. Taxi-chaufför, Receptionist, Pool-kille, Servitör mm. Efter tidig incheckning letade vi oss till ett ställe att äta frukost på. Detta ställe kom att bli vårt ställe även för resterande måltider denna dag. Dyrt som f*n, men gott i alla fall.
   Dagen slutade med att vi bevittnade våran första (men ack, ej den sista) solnedgången i söderhavet.. Underbart..

Idag blev vi väckta klockan 07.30 av herr pakistan. Han ville komma med frukost på vårat rum, så det fick han. Det var gott :) Sedan bar det iväg till biluthyrningen. Han kom och hämtade oss vid hotellet vid 09.00. Vi bokade en A/C bil igår. inga problem. Men Oj då.. när han hämtade oss fick vi det helt oväntade beskedet att det visst inte fanns någon bil med A/C.. Det slutade med att vi tog en bil utan A/C fram till 16.00 och bytte då till en med..

Under dagen har vi åkt bil, gått en tur ut genom skogen till stora sanddynor och kom slutligen till en strand. påvägen tillbaka gick vi genom en skog av mahognyträd och spindlar. Precis innan vi åkte tillbaka till bilhyrfirman blev vi tillfrågade om vi kunde plocka med två japaner som skulle till samma stad som vi. (Nadi, ca en timme bort). Inga problem, verkar vara väldigt vanligt med folk som liftar här på Fiji. Man ser folk som står o vinkar längst vägarna efter skjuts hela tiden.

Ikväll checkade vi in på Beachhouse. Ett resort i söder på "Coral Coast" här på huvudön. Imorgon kanske det blir dykning eller fiske, eller något annat.. kanske bara strand o bad. vi får se vad tiden visar :)

Hade så gott!!

Gonatt!

onsdag 20 april 2011

Hong Kong!

En heldag i Hong Kong!
Dagen började med shopping på Mongkok, som är ett shoppingområde i Kowloon här i Hongkong. Det blev shoppat en minneskorts-adapter, en 3.5 mm splitter till ipoden och nåt mer jag inte minns.. :P

Sen framåt eftermiddagen tog vi den något flummiga T-banan till Hong Kong Island. Där tog vi en taxi upp till utkiksplatsen The Peak för att se ut över Kowloon och Hong Kong Island. Sikten var fin så vi såg mycket. Sedan tog vi "the tram" ner igen, en tågvagn, det var riktigt brant.


The Peak
 Sedan tog vi oss till hotel Sheraton. Vi hade hört att det skulle vara ett ljud- o ljus spel på  Hong Kong islands alla skyskrapor, som man då ser från Kowloon. Så upp på Sky Bar med med fönsterplats avnjöt vi en kinesisk måltid kallad "dim som". Det är som tapas fast med kinesisk mat. Var riktigt gott, och ljusshowen var cool också!

Påväg tillbaka till hotellet på Nathan Rd. gick vi förbi ett flertal smyckesbutiker. Här nere ser ni lite av deras utbud... Vill du ha en diamantring kanske? eller.. en klocka? ( HK$ 1 ~ 0.8 SEK )




Precis utanför vårat hotell börjar några stånd på en marknad. Jag överdriver inte när jag säger att var 3:e stånd i snitt sålde sexleksaker. Och folk gick dit och köpte saker som om det vore en mat i en mataffär. Lite kontrast mot Sverige.


Imorgon vid 16-tiden bär det av mot Fiji! Flygtiden är 10 timmar, och tidsskillnaden är 4 timmar till. Vilket gör att tidsskillnaden til Sverige blir +10 timmar.

Dags o sova!

Hade gott allihopa!

söndag 17 april 2011

Sepilok Jungle Resort, Dykning på Mabul Island!

Nu har jag varit utan internet några dagar, så har varit dåligt med uppdateringar!

Vi har varit i Sepilok och bott i djungeln och dykt på öarna Mabul och Kapalai i nordöstra Borneo.

I Sepilok var vi bl a på ett rehabiliteringscenter för Borneos Orangutanger. Var intressant, det var en guidad tur med endel information om hur utrotningshotade orangutangerna är och så. Det blev dock lite träligt när vi väl skulle se orangutangerna.. 100 Turister stod med kamerorna i högsta hugg och väntade på att orangutangerna skulle komma till plattformen för sin dagliga lunch... vet inte vad jag hade förväntat mig men..
    Nästa dag åkte vi iväg till Gomatong Cave, som är en grotta med gigantiska kullar av fladdermusskit :P Luktade förj*vligt redan på 100 meters avstånd från grottan. På vägen dit och tillbaka gick vi genom djungeln och såg Vilda Red Leaf Monkey, en STOR orangutang-mamma med en unge på magen, och självklart massa macaquer. På eftermiddagen åkte vi på en flodtur i djungeln. Vi såg:
  1. Long Tale Macaque
  2. Proboscis Monkey ( Näsapa :P )
  3. Oriental hornbill
  4. Pytonorm
  5. Hawk Eagle
Och väldigt mycket mer :) Helt ute i det vilda :)


Efter detta djungeläventyr flög vi ner till Tawau för att bli upphämtade och skjutsade till hamnen Semporna. Därifrån åkte vi båt nästa morgon ut till nästa huvuddestination, Mabul. Här blev det tre dagar med dykning. Jag ville VERKLIGEN till Sipadan, som skall vara ett av världens bästa dykställen, men man behövde "permits" dit, och de var såklart slut.. :( De tillåter bara 125 per/dag vid ön, och för att få ett tillstånd behöver man boka typ två månader i förväg.. ((Om man inte är beredd att betala flera tusen för att bo en natt på ett lyxhotell och få ett tillstånd Där..)
Men Mabuls dyk var också fint, såg mycket nytt och mycket stort :)

Nu sitter vi på resortet i Semporna igen och tar det lugnt. Imorgon flyger vi tillbaka till Kota Kinabalu för ett natt där. Sedan bär det av mot HongKong! :) Ska bli roligt!

Här kommer lite bilder från de olika ställena sen sist :)

Det som ser ut som mörk sand är fladdermusskit.

Red Leaf Monkey
Green Turtle!

Painted FrogFish

Clownfish
Nu börjar det bli dags för sängen.. Sovmorgon imorgon, taxin går 12.00 mot flygplatsen!

Hade

måndag 11 april 2011

Threshershark! Harlequin Shrimp, och Handla Vandla ny Klocka!

Igår gick jag upp vid 04.30 för att göra ett morgondyk efter i första hand Hammarhaj, men med sannolikhet att även se devilray´s och threshershark´s :) Givetvis tog jag med kameran för att få med mig detta hem.

Det var molnigt när vi påbörjade vår en timme långa båtfärd mot "Kemod Shoal". efter 30 min började det regna, och höll på tills 5 min innan ankomst. Blotta tanken på att sikten skulle vara skit fick mig att bli grinig över att ha gått upp vid 04.30... Men så fort jag hoppade ner i vattnet ändrades min inställning till detta dyk :) Sikten var bra, ca 20 meter, och vi påbörjade dyket med att åka ner på ca 20 meters djup och åkte ut på öppet vatten för att söka efter haj..
    Efter ca 10 min tittade jag på min kamera, och tror ni inte att skithuset hade börjat läcka!... var fullt med små droppar på insidan av undervattenshuset.. Det är ju såklart INTE bra för kameran, så jag fick avbryta dyket.. :( steg upp till typ 10 meter för att släppa på trycket mot huset för att få den att i alla fall sluta läcka MER.. så åkte jag tillbaka mot båten och mötte min Advanced-instruktör Johan i vattnet som signalerade att det var ok med kameran. (Han är erfaren på foto-fronten undervattnet) Så jag fick lita på honom en stund, och vi simmade runt lite på 6-7 meter och kikade lite till efter haj, och helt plötsligt ser jag en Threshershark en bit bort :) Den varade inte där så länge, men jag såg den i alla fall! :) Jag bestämde mig sedan för att gå upp och ta isär kameran. Den var OK. Sen när de andra i min dykgrupp kom upp fick jag höra att rävhajen hade simmat runt omkring dem i flera minuter, och att två devilray´s (rockor) hade kommit och visat upp sig.. Fan..

Men men, nu är jag i Borneo och kommer att dyka här också förhoppningsvis. Och sen väntar Fiji, så jag kommer nog få beskåda fler häftiga dyk!

Här kommer ett par bilder från dyket i förrgår. Platsen heter House Reef. Det var Exotic Island Dive Resort´s privata dykställe. (Stället vi dök och bodde på)

Den väldigt underliga men väldigt fina räkan på bilden, är en väldigt ovanlig varelse, men finns uppenbarligen där :) Här klarade kameran av att hålla tätt i alla fall! :)



Harlequin Shrimp



Sen på flyget idag till Kota Kinabalu, Borneo, Malaysia, fick jag för mig att införskaffa en ny klocka. Hade faktist tittat lite snabbt på den på flyget från KL till Manila för ett par veckor sen, så nu fick det bli att bestämma sig. Och jag är nöjd än så länge :)


Police - Dynamo, modell 2011 :)

Nu är det dags o lägga sig snart.. prata lite med Caroline först på Skype, om hon kommer in nån gång :| Ska upp kl. 5 imorn bitti för att flyga till Sepilok och Orangutangerna!! :)

Vi har bokat nån 2-dagarstur där borta i djungeln med Orangutanger och flodfärder, får väl se om det är värt det :)

Hade så göttit! :)

lördag 9 april 2011

Superdyk på "nunez Shoal" :-)

Idag körde jag två FunDives på dykplatsen Nunez Shoal. första dyket omkring 30 - 25 meter, o de andra 20 - 12 meter. Sikten var sååå bra, jämfört med de andra dyken jag gjort. var lätt 25 meters sikt.
Största delen av dyket var vid en brant, som gick ner till 800 meter om jag inte minns fel. Mycket fiskar och koraller. Nedan är några av de kort jag tog. Lär mig mer för varje dyk, så fotona kommer bli bättre med tiden :P

Lionfish

Muray

Scorpion fish

ehhmm.. ja..

Sen har jag fått stränga order,,- ovanifrån om att lägga ut andra bilder än på fiskar............ så här kommer några :P Kommer fler Emma ;-)


Vi hyrde moppe en dag för att utforska Malapascua. Vägen på bilden är den största på ön :)

Huvudstranden vid ebb :-)

Privatstranden på första resortet :P


Nu sksa farsan ut på sitt 3:e OpenWater dyk, o jag funderar på om jag ska göra nåt dyk idag också. börjar dock bli dyrt det här.... :|

Hade gott!

torsdag 7 april 2011

Advanced Open Water, D #4 och D #5

Det fjärde dyket på AOW-kursen valde jag att göra som nattdyk! :-) Var riktigt häftigt. Vi började dyket precis innan solnedgång, och avslutade en lång stund efter. Detta för att få uppleva mandarinfiskarnas parningslek. Hanen jagar honorna en liten stund, tills han får napp, då lägger de sidorna emot varandra, och viftar med sina små fenor och stiger långsamt uppåt några decimeter, för att sedan snabbt åka ner igen. Detta gör hanen flera gånger med olika honor under ungefär en halvtimmes tid. Vi betraktade dem i ungefär en kvart. Efter det var solen nästan helt nere och vi tände våra dykarlampor för att se något :-) Det var riktigt häftigt.. Vi såg jättestora krabbor, giftiga "Lionfish", undervattensormar, jättefula räkor :-) , jättefina stora sjöhästar och mycket mycket mer :)


Mandarinfish parar sig

Idag gjorde jag mitt femte och sista dyk för kursen. Och jag valde Peak Performance Boyancy, alltså finjustering av flytförmågan. Detta för att helt enkelt förbättra min förmåga att hålla rätt nivå i vattnet när jag dyker. Sikten var faktist bra idag, nästan 20 meter :) Har annars haft lite otur med just det.. Men idag var det bra :) Lägger upp lite bilder på några av de väldigt många fiskar jag såg idag. Tänkte jag skulle åka tillbaka till samma dykställe och ta egna bilder med min kamera, men nu lägger jag ut andras bilder :-)

Överst: Bannerfush
Underst: Butterflyfish

Batfish (rätt så stora :P )

Angelfish

En företedda Grouper :P
Pappa sitter förresten just för tillfället och kollar film och svarar på frågor för att ta Open Water :) Jag visste väl att han skulle få mersmak efter Discover-dyket han gjorde :) så när han avklarat kursen kan vi dyka tillsammans och vara "divingbuddies" :)

Nu börjar det närma sig lunch och incheckning på dykresortets rum. Äntligen flyttade vi hit, så vi slipper att gå så långt varje dag... ( typ 10 min, men ändå :P )

Hade så gott!!

tisdag 5 april 2011

Advanved Open Water Dive #1, #2, #3 :)

Idag har jag påbörjat min Advanced Open Water - kurs!
Tidig morgon, 04.15 gick jag upp för att gå direkt till dykcentret ett par hundra meter bort från resortet vi bor på nu. (I övermorgon skall vi flytta till dykcentrets resort :) )

Det första dyket var ett "Deep Dive" klockan 05.00. Deep Dive innebär att man en gång under dyket tillsammans med instruktör går ner 30 meter, för att se hur man kan hantera en potentiell djupberusning. Jag kände ingenting, så det var ju bra :) För övrigt var det dyket fint med mycket fina fiskar och koraller :) Men ingen röd färg syntes, då den försvinner när man kommer ner så djupt. Och fortsätter man ännu djupare försvinner fler färger succesivt.

Dyk nummer två var på ett vrak från en färja som gick under med 300 personer ombord under en tyfon för 30 år sedan. Var rättså häfitgt faktist, men jag skulle gärna ha sett att alla möbler och sådant hade varit kvar, men då får jag väl åka till Titanic ;) Men det var mycket fina växter som hade växt på vraket, och mycket fisk strömmade runt precis som vi :)

Det tredje och sista dyket för dagen var ett lite grundare dyk på mellan 9 och 18 meter mestadels. Väldigt mycket fina koraller och fiskar. Såg en minst 2 meter lång White tip shark !! :) Sovande under en klippa, visst, men ändå :) Riktigt mäktigt djur! Såg också massor av blåsfiskar med varierande storlek :) Angelfisharna var riktigt fräna också, typ 4 dm stora i vardera riktning, fast 1 cm smala :) . Såg ut som förstorade små akvariefiskar :)

Det var RIKTIGT strömt på de två första dyken mellan 0 och 10 meter ungefär, tur det fanns en lina att hålla i när man gick upp och ner. Men så fort man kom ner på lite djupare blev det genast lugnare.

Imorgon tror jag att jag skall köra ett nattdyk :) ska tydligen vara riktigt häftigt. Tror jag ta med kameran ner då och försöker få lite foton tagna :) Sen kommer nog Farsgubben göra en "Discover-scuba" imorgon. Ett prova-på-dyk. Får väl se om han får mersmak eller blir avskräckt. :P

Nu plockar de bort de tomma drinkglasen och maten från bordet på stranden, och det är dags för efterrätt.. (Tjockisar)

Hade så gott alla! :)

lördag 2 april 2011

Första dagen på Malapascua :)

Malapascua har så här långt visat sig vara en oexplaoterad ö både turistmässigt och på andra vis. Våran trädgårdsmästare klipper gräset med sax, och de små barnen springer runt och säger "Hello" så fort de ser någon vit person.

Vi tog oss en titt efter någon bra och seriös dykfirma, och lyckades hitta en som vi tror på :) Det ser ut som att jag kommer ta Advanced Open Water tillslut i alla fall :) var relativt billigt, och sannolikheten att träffa på TresherShark är tydligen ganska stor :) Får hålla tummarna där hemma! Det finns även Manta Ray här i krokarna, men att se den är nog lite mindre sannolikt tyvärr. ((För er som inte vet vad det är, GOOGLA!! ;) ))

Vi hade en lugn dag på stranden när vi väl kom ifrån rummet. Jag satt hela förmiddagen och försökte komma fram till en formel som beskrev avståndet till horisonten, beroende på hur högt upp man befann sig från jordytan... Jag gav mig fan på det, och tillslut så :) Tog egentligen inte så lång tid, men jag blev ännumer taggad och ville räkna ut fler saker, så jag fastna :D Tur att jag har semester ;P

När vi gick ut i vattnet för att bada, kryllade det om sjöstjärnor, flera 20-tal :) Så tog ett par bilder.




Nu är det dags att gå och få i oss lite käk.

Hadeeeeeeee!

fredag 1 april 2011

Manila -->Malapascua!!

Igår anlände jag till Manila, Filippinerna. Mötte upp pappa på hans terminal. Han landade bara en halvtimme efter mig, så det var lyckad tajming :) Vi checkade in på vårat hotell och gick ner för att avnjuta en efterlängtad middag. Efter en god måltid gick vi en sväng förbi Casinot på hotellet, men höll motvilligt i plånkan i väntan på Las Vegas :)



Imorse klockan 06.45 ringde klockan och det var dags att äta frukost för att sedan åka till flygplatsen och ta flyget till Cebu. Allt klingade och vi kom fram till Cebu Airport strax innan 12.00. Vi hittade efter en stunds letande våran taxichaufför, som skulle ta oss till norra änden av ön; Maya. Väl framme där, kom två personer och tog våra väskor och bar dom 15 meter, ner till stranden, där en liten träjolle på 2 meter hämtade oss.. :P Den skulle som tur var INTE ta oss till Malapascua, utan tog oss bara ut till den större båten. :) Det var en typ trimaran, där de yttre "skroven" var gjorda av bambu :P Vi hade tidigare i taxin pratat på att det blåste lite och att det kanske kunde bli en lite skumpig tur med båten, men då hade vi ingen aning om vad som väntade :P Vågorna var i alla fall upp mot 2 meter, "besättningen" gav oss regnkappor som de tyckte vi skulle sätta på oss, vi tänkte: "vi flyter nog i dom här... NOT" :P Jag hade velat ta upp kameran och filmat, men det skvätte så förbaskat så ville inte riskera kameran :P




Väl framme vi Malapascua anlände vi till vårat resort på en privat strand :) Rummet var väldigt fint och har (onödig) AC och fläkt.



Vi tog en sväng för att få en bild av hur ön ser ut. Kom till en liten mysig by med lokalbefolkning som sjön karaoke för fulla muggar. Tupparna sprang runt i gårdarna och gol som om klockan var 07.00. Tuppfäktning är tydligen söndagarnsunderhållningen innan kyrkan här på Filippinerna. :) Får väl bli att gå på en show på söndag kanske.

Nu ikväll har vi käkat mat på en mysig restaurang vid havet, efter solnedgången vid 18.00 drog vi oss tillbaka mot resorten för att sätta oss på restaurangen och ta en öl, en "Ceama Catalana" och en enkel Americano.. Gottit :)



Imorgon blir det en lugn dag på stranden med UNDERBART (!) väder :) Pappa måste få några dar på sig att lugna ner kroppen och anpassa sig till livet på andra sidan globen..

Hade så gott!