söndag 17 april 2011

Sepilok Jungle Resort, Dykning på Mabul Island!

Nu har jag varit utan internet några dagar, så har varit dåligt med uppdateringar!

Vi har varit i Sepilok och bott i djungeln och dykt på öarna Mabul och Kapalai i nordöstra Borneo.

I Sepilok var vi bl a på ett rehabiliteringscenter för Borneos Orangutanger. Var intressant, det var en guidad tur med endel information om hur utrotningshotade orangutangerna är och så. Det blev dock lite träligt när vi väl skulle se orangutangerna.. 100 Turister stod med kamerorna i högsta hugg och väntade på att orangutangerna skulle komma till plattformen för sin dagliga lunch... vet inte vad jag hade förväntat mig men..
    Nästa dag åkte vi iväg till Gomatong Cave, som är en grotta med gigantiska kullar av fladdermusskit :P Luktade förj*vligt redan på 100 meters avstånd från grottan. På vägen dit och tillbaka gick vi genom djungeln och såg Vilda Red Leaf Monkey, en STOR orangutang-mamma med en unge på magen, och självklart massa macaquer. På eftermiddagen åkte vi på en flodtur i djungeln. Vi såg:
  1. Long Tale Macaque
  2. Proboscis Monkey ( Näsapa :P )
  3. Oriental hornbill
  4. Pytonorm
  5. Hawk Eagle
Och väldigt mycket mer :) Helt ute i det vilda :)


Efter detta djungeläventyr flög vi ner till Tawau för att bli upphämtade och skjutsade till hamnen Semporna. Därifrån åkte vi båt nästa morgon ut till nästa huvuddestination, Mabul. Här blev det tre dagar med dykning. Jag ville VERKLIGEN till Sipadan, som skall vara ett av världens bästa dykställen, men man behövde "permits" dit, och de var såklart slut.. :( De tillåter bara 125 per/dag vid ön, och för att få ett tillstånd behöver man boka typ två månader i förväg.. ((Om man inte är beredd att betala flera tusen för att bo en natt på ett lyxhotell och få ett tillstånd Där..)
Men Mabuls dyk var också fint, såg mycket nytt och mycket stort :)

Nu sitter vi på resortet i Semporna igen och tar det lugnt. Imorgon flyger vi tillbaka till Kota Kinabalu för ett natt där. Sedan bär det av mot HongKong! :) Ska bli roligt!

Här kommer lite bilder från de olika ställena sen sist :)

Det som ser ut som mörk sand är fladdermusskit.

Red Leaf Monkey
Green Turtle!

Painted FrogFish

Clownfish
Nu börjar det bli dags för sängen.. Sovmorgon imorgon, taxin går 12.00 mot flygplatsen!

Hade

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar