fredag 1 april 2011

Manila -->Malapascua!!

Igår anlände jag till Manila, Filippinerna. Mötte upp pappa på hans terminal. Han landade bara en halvtimme efter mig, så det var lyckad tajming :) Vi checkade in på vårat hotell och gick ner för att avnjuta en efterlängtad middag. Efter en god måltid gick vi en sväng förbi Casinot på hotellet, men höll motvilligt i plånkan i väntan på Las Vegas :)



Imorse klockan 06.45 ringde klockan och det var dags att äta frukost för att sedan åka till flygplatsen och ta flyget till Cebu. Allt klingade och vi kom fram till Cebu Airport strax innan 12.00. Vi hittade efter en stunds letande våran taxichaufför, som skulle ta oss till norra änden av ön; Maya. Väl framme där, kom två personer och tog våra väskor och bar dom 15 meter, ner till stranden, där en liten träjolle på 2 meter hämtade oss.. :P Den skulle som tur var INTE ta oss till Malapascua, utan tog oss bara ut till den större båten. :) Det var en typ trimaran, där de yttre "skroven" var gjorda av bambu :P Vi hade tidigare i taxin pratat på att det blåste lite och att det kanske kunde bli en lite skumpig tur med båten, men då hade vi ingen aning om vad som väntade :P Vågorna var i alla fall upp mot 2 meter, "besättningen" gav oss regnkappor som de tyckte vi skulle sätta på oss, vi tänkte: "vi flyter nog i dom här... NOT" :P Jag hade velat ta upp kameran och filmat, men det skvätte så förbaskat så ville inte riskera kameran :P




Väl framme vi Malapascua anlände vi till vårat resort på en privat strand :) Rummet var väldigt fint och har (onödig) AC och fläkt.



Vi tog en sväng för att få en bild av hur ön ser ut. Kom till en liten mysig by med lokalbefolkning som sjön karaoke för fulla muggar. Tupparna sprang runt i gårdarna och gol som om klockan var 07.00. Tuppfäktning är tydligen söndagarnsunderhållningen innan kyrkan här på Filippinerna. :) Får väl bli att gå på en show på söndag kanske.

Nu ikväll har vi käkat mat på en mysig restaurang vid havet, efter solnedgången vid 18.00 drog vi oss tillbaka mot resorten för att sätta oss på restaurangen och ta en öl, en "Ceama Catalana" och en enkel Americano.. Gottit :)



Imorgon blir det en lugn dag på stranden med UNDERBART (!) väder :) Pappa måste få några dar på sig att lugna ner kroppen och anpassa sig till livet på andra sidan globen..

Hade så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar